Locaties

Wereldwijven Ateliers

In de Wereldwijven ateliers aan de Voorstraat 178 in Dordrecht worden uiteenlopende culturen samengebracht. Ruim 85 vrouwen met wortels in alle hoeken van de wereld – van Irak, Iran, Marokko en Turkije, tot Somalië, Burundi en de Antillen en uit Nederland worden hier verbonden door naald en draad.

Wereldwijven is een non-profit organisatie. Een sociale onderneming met leerwerkmogelijkheden, waar maatschappelijke betrokkenheid verweven is met ruime ervaring op het gebied van modern design.
Naast begeleiding die in sterke mate is gericht op zelfontwikkeling staat Wereldwijven voor ambacht en kwaliteit. Met mooie materialen worden tijdloze producten ontworpen. Door gebruik te maken van brei-, haak- en borduurtechnieken ontstaan in het handwerkatelier unieke kussens. Het naaiatelier biedt ontwerpers en bedrijven de mogelijkheid om kleinschalige naaiopdrachten uit te laten voeren.

In de winkel, grenzend aan het atelier, zijn naast de eigen collectie van Wereldwijven ook producten van andere ontwerpers te koop.

Ook leuk voor jou?

Kindermode

Sweetkidz

Bagijnhof 74
Hobbywinkels
Muziek(instrumenten)

Velvet Music

Voorstraat 180
Tassen

Duifhuizen tassen & koffers

Bagijnhof 40-44
Opticien

Brilmode Rob Boon

Achterom 75
Kunst, antiek & brocante
Woonwinkel

JouWinkel

Voorstraat 238
Damesmode

Joy & Fashion

Voorstraat 268